Aktuality

7. 5. 2013 FAVEA využívá moderní technologie

Koncem 20. století  si  farmaceutická společnost  FAVEA, spol.r.o., Kopřivnice, Česká republika vytyčila úkol  zavést  pokrokovou technologii  mikronizace částic (zmenšování rozměrů z milimetrů na mikrometry) pro  zvýšení  kvality  a  užitné hodnoty  svých  nově vyvíjených výrobků. Na laboratorním ...pokračovat

26. 2. 2013 Medicína šitá na míru – personalizovaná medicína

„ Kdyby neexistovaly rozdíly mezi jednotlivými pacienty, lékařská disciplína by byla pouhou vědou a nikdy ne uměním.“ Sir William Osler, 1892 Podle databáze PubMed bylo slovní spojení „personalizovaná medicína“ poprvé použito v roce 1971. Jednalo se o článek W. M. Gibsona, kanadského lékaře, který velice přesně ...pokračovat

11. 1. 2013 FAVEA získala cenu za nejlepší podnikatelské projekty podpořené z OPPI

14.12.2012 | CzechInvest/MPO ČR | Agentura CzechInvest a Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásily nejlepší podnikatelské projekty roku 2011 Contipro Pharma, DCIT, Milan Mašek, ONDRÁŠOVKA, FAVEA, statutární město Plzeň, MARLIN a BLANÁŘ NÁBYTEK. To jsou jména úspěšných žadatelů o dotaci z Operačního programu ...pokračovat

14. 10. 2012 Omega–3 polynenasycené mastné kyseliny ovlivňují kvalitu života

Tuky  jsou  součástí  naší denní stravy.  Před desítkami let patřilo k často používaným ingrediencím  teplé a studené kuchyně v oblasti střední Evropy zejména  máslo a vepřové  sádlo s převažujícím obsahem nasycených  triglyceridů. Přibližme si některé složky používaných  živočišných a ...pokračovat

16. 5. 2012 Atraktivní alternativa k měkkým kapslím

Tvrdé (želatinové, hypromelozové) kapsle  jsou velmi oblíbenou lékovou formou  pro podávání chemických  léčiv, ale i přírodních  látek.  Původně  byly  želatinové nebo hypromelozové kapsle plněny směsí prachů, granulátů, později i peletami či mikropeletami.  Favea chce rozvíjet oblast přípravků v tvrdých ...pokračovat

12. 3. 2012 Pro zdravé kosti je zdravý pohyb

Genetické dispozice a pohlaví jsou nám předem dány. Náš věk plyne a s tím nic neuděláme. Ale faktory, které výrazně ovlivňují kvalitu našeho života, jako tělesná hmotnost, pohyb, výživa, přístup k životu, můžeme měnit a korigovat. Dejme si šanci. Pohyb je přirozenou součástí našeho života – nebraňme se ...pokračovat

17. 11. 2011 Trápí vás větry nebo zaražené větry?

Uvolňování  střevních plynů  je  přirozeným  projevem při trávení  potravy.   Dospělý člověk  vyprodukuje  za den  500  ml až  2500  ml plynů.   Je v nich zastoupen  dusík, vodík, oxid  uhličitý, metan  a  kyslík. Při  malabsorpci a  konzumaci nevhodné a těžko stravitelné  potravy  se nejen ...pokračovat

6. 6. 2011 Nebojte se chyb – optimistický pohled na věc

Tam, kde to vypadá, že je všechno perfektní a žádné chyby se nepřipouštějí, nemůže vzniknout ani nic nového, co by firmu či člověka posunovalo dopředu. Za největší chybu považuji, že lidé se snaží udělat svou práci příliš perfekcionisticky a bojí se, aby nechybovali. Místo aby svou veškerou   energii   ...pokračovat

10. 1. 2011 Tuk v potravě a obezita

V bohatých  zemích  se  během  posledních  30  let   dramaticky  zvýšila  prevalence  nadváhy  a  obezity. Až epidemický  rozměr této „nemoci“ se  stal nejvýznamnějším  problémem  a předmětem zájmu  o  veřejné  zdraví.  Nadváha  u  dospělých  přináší  rizika  takových  chronických  ...pokračovat

3. 9. 2010 ColFos – šampion mezi surovinami z kolostra/mléka

Díky ptačí a prasečí chřipce, ale i díky mnoha nově se vyskytujícím infekcím se v nedávné době doslova „roztrhl pytel“ s výzkumnými a vývojovými pracemi, které si kladou za cíl nalézt účinnou obranu proti patogenům – původcům infekcí, či pomoc v nemoci a rekonvalescenci u celé řady farmakologických ...pokračovat

» »| Zobrazeny záznamy: 1 - 10 / 26